Crème Caramel


Koostis:

- munad (kaks muna + üks rebu)
- piim (220ml)
- vahukoor (80ml)
- suhkur (50g)
- vanilla (pool kauna)
- sidrun

Crème caramel

 

Panna piim väikesesse potti lisades sinna ka vanilla kaun ja ühe sidruni Kuumatada seda ja eemaldada tulelt vahetult enne keema hakkamist.

Panna pott jahtuma.

Vahepeal segada munad suhkruga.

Kui piim on jahtunud lisada vahukoor , siis lisada kõik see munade ja suhkru segule kasutades sõela ( vaata pilti).
Lisada väga ettevaatlikult ning segades pidevalt.

... nüüd hakkame valmistama karamelli. Panna paar lusikatäit suhkrut potti, vähese veega.Panna pott tulele ja segada pidevalt.

Varsti hakkab suhkur sulama ning muutub kuldseks. Segada veel paar sekundit kuni segu on pruun. Võtta pliidilt ning valada karamell soovitud vormidesse ( ümar, kandiline, jne).

Katta põhi karamelliga.

Mõne minuti pärast muutub karamell kõvaks, siis valada vormi munade,piima ja vahukoore segu.

Panna vorm suuremasse vormi ja täita see suurem vorm väga kuuma veega , vee tase peaks olema natuke vähem kui pool vormi kõrgust. Panna kõik ahju, 180 ° umbes 30 minutit.
Jätta vorm mõneks ajaks jahtuma toatemperatuuril siis panna külmkappi vähemalt kuueks tunniks.

Serveerimiseks keerata vorm tagurpidi taldrikule. Kergemaks vormist eemaldamiseks võib kasutada nuga , aidates noaga creme carameli seinu lahti vormist, ning hoides vormi natuke aega kuumas vees.